Αρωματισμένη ζάχαρη

Η αρωματισμένη ζάχαρη προσθέτει λεπτό άρωμα και γεύση στον καφέ και το τσάι, στα επιδόρπια φρούτων και τα γλυκίσματα φούρνου.

Βάλτε σε γυάλινα βάζα στρώσεις κρυσταλιζέ ζάχαρης και σκόρπίστε ανάμεσα μικρές ποσότητες από αρωματικά, όπως μυρωδάτα φύλα από γεράνι, ροδοπέταλα, φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού (πρώτα αφήστε τες κομμένες έξω για μια μέρα να ξεραθούν) ή μπαστούνια βανίλιας. Αφήστε τα μερικές μέρες σε καλά κλεισμένα βάζα, ώστε τα αρώματά τους να ποτίσουν την ζάχαρη. Πειραματιστείτε και με άλλα αρωματικά του γούστου σας και απολαύστε τα λεπτά αρώματα της φύσης, όπου χρειάζεστε ζάχαρη.

Μπορείτε να χαρίσετε τέτοια βάζα σε όποιον νομίζετε ότι θα εκτιμήσει λίγη επιπλέον γλυκύτητα στην καθημερινότητά του.

Martha Steward