Παραδοσιακή λεμονάδα


Τι καλύτερο από μια φρέσκια, παγωμένη, σπιτική λεμονάδα μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού; Σας δίνουμε την παραδοσιακή, πανεύκολη και γρήγορη συνταγή.

Συστατικά
* 1 φλ. χυμό λεμόνι
* 1 φλ. νερό
* 1/2 φλ. ζάχαρη

Οδηγίες
1. Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να γίνουν σιρόπι.
2. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, σουρωμένο.
3. Το βάζουμε στο ψυγείο.

Για να πιούμε τη λεμονάδα, βάζουμε στο ποτήρι 2 δάχτυλα χυμό και γεμίζουμε με κρύο νερό και παγάκια. Προσθέτουμε, αν θέλουμε, φέτες λεμονιού ή/και φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου.

Συνταγές παρέας