Η συνταγή για τραχανά που δημοσιεύσαμε στάθηκε αφορμή για να μας στείλει μια συναγωνίστρια έναν παραδοσιακό και γευστικότατο τρόπο οικιακής οικονομίας:
Tον βρασμένο τραχανά, που τυχόν περίσσεψε, τον βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε κομματάκια τυρί (φέτα ή/και μυζήθρα). Περιχύνουμε από πάνω με ένα αυγό χτυπημένο. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για μισή ώρα (ίσως και λιγότερο - υπολογίζουμε με το μάτι).
Tον βρασμένο τραχανά, που τυχόν περίσσεψε, τον βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε κομματάκια τυρί (φέτα ή/και μυζήθρα). Περιχύνουμε από πάνω με ένα αυγό χτυπημένο. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για μισή ώρα (ίσως και λιγότερο - υπολογίζουμε με το μάτι).
Τρώγεται ευχάριστα ζεστό ή κρύο, σαν πίτα. Συνοδεύεται ωραία με ντοματοσαλάτα.
Καλή όρεξη...
Γεωργία Β.