Μάσκες προσώπου



Ενυδατική Μάσκα Προσώπου
1κ.σ. γιαούρτι
1 κρόκο αυγού
1 ½ κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μαγιονέζα
Η ιδανική συνταγή για ισχυρή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αυγό, το μέλι και τη μαγιονέζα. Απλώνουμε σε καθαρό στεγνό δέρμα για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Μάσκα Προσώπου Με Αβοκάντο Και Καρότο
1 αβοκάντο λιωμένο
1 καρότο βρασμένο (σε μορφή πουρέ)
½ φλιτζάνι κρέμα
Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα. Το πασαλείβουμε σε πρόσωπο και λαιμό για δέκα λεπτά. Ένα toner στο τέλος διατηρεί τη λάμψη και διώχνει τη μυρωδιά.


Ο πολτός από αβοκάντο με μια κουταλιά μέλι μπορεί να γίνει πολύ καλή ενυδατική μάσκα προσώπου κάνοντας το δέρμα λείο και λαμπερό.

Μάσκα προσώπου για λάμψη: 1/2 τριμμένο μήλο, 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Μάσκα για λάμψη: Βράζουμε 2 κουταλιές της σούπας ρύζι σε 1/4 του λίτρου νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το απλώνουμε στο πρόσωπο.

Μάσκα προσώπου κατά της χαλάρωσης: Ξεφλουδίζουμε ένα μήλο και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος, μια κουταλιά μέλι και μια κουταλιά αλεύρι βρώμης. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί μέχρι να γίνουν πηχτή κρέμα. Απλώνουμε στο πρόσωπο και το λαιμό, περιμένεις για 20 λεπτά και ξεβγάζεις με χλιαρό νερό.

Μάσκα καθαρισμού για μπιμπίκια και σπυράκια: μία μεγάλη κουταλιά μαγιά μπύρας, μια κουταλιά δυνατό αφέψημα από άνθη λεβάντας και μια κουταλιά δυνατό αφέψημα θυμαριού. Την αφήνουμε 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε.

Για την ακμή: βράζουμε χαμομήλι, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Σαπουνίζουμε πρώτα καλά το πρόσωπο και ξεπλένουμε με το νερό του χαμομηλιού. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με λεβάντα ή θυμάρι.

Για την ακμή: καθαρίζουμε σκελίδες σκόρδου και τις χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή. Βάζουμε λίγη από την αλοιφή πάνω στα σπυράκια, για 5-10 λεπτά και μετά ξεπλένουμε.

Μάσκα για ανοιχτούς πόρους: ένα ασπράδι αυγού καλά χτυπημένο, μια κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Την αφήνουμε κι αυτή για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε.

Αν απλώσουμε ασπράδι αυγού στην περιοχή Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι), απομακρύνει την λιπαρότητα και τονώνει το δέρμα. Το αφήνουμε 10 λεπτά και το ξεβγάζουμε με νερό.

Τονωτική μάσκα: πλένουμε και χτυπάμε καλά φρέσκιες φράουλες, μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή. Αλώνουμε στο πρόσωπο και αφήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και σκουπίζουμε απαλά.

Για τα μαύρα στίγματα: ζεσταίνουμε μέλι και απλώνουμε στο πρόσωπο. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά και ξεπλένουμε με ζεστό νερό και μετά με κρύο.

Για τα μαύρα στίγματα: τρίβουμε καλά με μια φέτα φρέσκιας ντομάτας το πρόσωπο και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.


Μαρία V.S.