Για το δέρμα, τα μάτια, το στόμα



Όλοι ξέρουμε ότι το αγγούρι κάνει πολύ καλό στο δέρμα έτσι; Όταν ωριμάσει και κιτρινίσει η φλούδα του, μπορούμε να πάρουμε το χυμό του που φρεσκάρει το πρόσωπο, το λευκαίνει και καταστρέφει τα μπιμπίκια. Το ξύνουμε στον τρίφτη με τη φλούδα αφού προηγουμένως, το έχουμε πλύνει καλά για να καθαρίσει. Κατόπιν, το περνάμε από το τρυπητό για να πάρουμε το χυμό του. Τον χυμό τον τοποθετούμε σε ένα μπουκάλι το οποίο αφήνουμε μερικές μέρες στον ήλιο. Έτσι, έχουμε το αγγουρόνερο με το οποίο κάνουμε νυχτερινές πλύσεις.

Για τις ρυτίδες: Παίρνουμε δυο χούφτες μυρτιά και τα στουμπίζουμε, τα βάζουμε σε πήλινο κανάτι με ρακί. Μετά από 7-8 μέρες σουρώνουμε. Με αυτόν τον ελαιώδη χυμό κάνουμε πλύσεις προσώπου. Έτσι διασκορπίζονται οι ρυτίδες και το πρόσωπο αποκτά λάμψη και γυαλάδα.

Για τις ρυτίδες: Βράζουμε πριονίδια κυπαρισσιού και από το νερό που περισσεύει πλένουμε το πρόσωπο. Καθαρίζει το πρόσωπο και του δίνει λάμψη κι επίσης μαλακώνει το δέρμα.


Ωμές φέτες πατάτας, ξεκουράζουν τα πρησμένα μάτια.

Για τα πρησμένα μάτια, φτιάξτε κομπρέσα με 4 κουταλάκια χυμό φρέσκιας και άγουρης ντομάτας. Ξεπλύνετε με κρύο νερό, μετά από 15 περίπου λεπτά.

Για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, κόψτε ένα φρέσκο σύκο στην μέση και βάλτε ένα μισό σε κάθε μάτι, για 10-15 λεπτά.


Αντί για οδοντόπαστα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολτοποιημένες, φρέσκιες φράουλες.

Για λεύκανση των δοντιών, τρίβουμε φρέσκα φύλλα δυόσμου στα δόντια.

Για την κακοσμία του στόματος, μασάτε καθημερινά λίγα φρέσκα φύλλα σέλινου ή δυόσμου.

Μαρία V.S.